Domain rating

Domain rating

Co je domain rating?

Domain rating

Domain Rating (DR) je metrika vyvinutá společností Ahrefs, která hodnotí sílu zpětných odkazů směřujících na daný web a snaží se tak interpretovat “sílu” tohoto webu. Není to však oficiální metrika Googlu ani jiných vyhledávačů, proto je nutné brát ji s rezervou.

Tato metrika je založena na měřítku od 0 do 100, přičemž vyšší hodnoty znamenají silnější odkazový profil. DR se odvozuje ze síly a počtu přicházejících odkazů, stejně (údajně) jako od jejich relevantnosti a kvality. Cílem této metriky je poskytnout přehled o tom, jak dobře by web mohl konkurovat v SEO.

Domain Rating může být zajímavým ukazatelem. Vyšší DR může naznačovat lepší šance na vysoké pozice ve výsledcích vyhledávání, přičemž stránky s vyšším DR by měly získávat více organické návštěvnosti.

Moje doporučení je ale nebrat tuto metriku moc vážně. Rozhodně není zcela objektivním a vypovídajícím faktorem, jelikož ji Google nebere v potaz. U našich SEO projektů se na domain rating občas díváme, ale spíš nás v Ahrefsu zajímá celkově odkazový profil a jaké domény na nás nebo na konkurenci linkují.

Ahrefs Blog: Nabízí podrobné průvodce a články o využití Ahrefs nástrojů pro analýzu a zlepšení Domain Rating.

Domain rating

Pomáhám malým českým firmám získávat více zákazníků už přes 10 let.