Core update

Core update

Co je to core update?

Core update

Core update vyhledávače (nejčastěji se mluví o Googlu), označovaný také jako hlavní aktualizace algoritmu, je změna, kterou Google pravidelně provádí ve svém algoritmu vyhledávání, aby zlepšil přesnost a relevanci výsledků vyhledávání. Tyto aktualizace mohou výrazně ovlivnit pořadí webových stránek ve výsledcích vyhledávání.

Pro majitele webů a marketéry jsou tyto aktualizace kritické, protože mohou mít velký vliv na SEO a organickou návštěvnost jejich stránek. Po hlavní aktualizaci mohou některé weby zaznamenat zlepšení, zatímco jiné mohou klesnout. Je důležité sledovat změny ve výkonu webu po každé takové aktualizaci a případně provést úpravy v SEO strategii.

Jak reagovat na updaty?

Sledujte změny v pozicích a návštěvnosti: Po každém core update je zásadní monitorovat výkon vašeho webu, abyste rychle identifikovali pozitivní či negativní změny.

Tím, že se každý update zaměřuje na trochu jiné faktory, neexistuje univerzálně správná rada, jak na ně reagovat. Každá aktualizace přináší trochu jiné povinnosti, o čemž si vždy ale můžete přečíst na blogu společnosti Google nebo v odborných SEO magazínech.

Rozhodně ale pomůže prevence. 

Naše SEO projekty za posledních 5 let nikdy nebyly negativně zasaženy updatem, protože se držíme následujících pravidel.

  • Zaměřte se na kvalitní obsah: Google často zdůrazňuje význam kvalitního, relevantního a užitečného obsahu. Ujistěte se, že váš obsah odpovídá těmto kritériím.
  • Optimalizujte uživatelskou zkušenost: Stránky s rychlým načítáním, dobrým designem a mobilní optimalizací jsou často odměněny lepším hodnocením.
  • Pravidelně aktualizujte obsah: Udržujte své stránky aktuální, dlouhodobě na nich pracujte, aktualizujte, přidávejte obsah.

Další info:

  • Google Search Central Blog - Zde Google informuje o nadcházejících aktualizacích a poskytuje návody, jak se na ně připravit.
  • Moz Blog - Poskytuje analýzy a poradenství o tom, jak se vypořádat s nejnovějšími aktualizacemi Google.
  • Search Engine Journal - Pravidelně publikuje články s tipy a triky, jak se vyrovnat s dopady hlavních aktualizací Google na SEO.

Pravidelné sledování těchto zdrojů a implementace doporučených osvědčených postupů vám může pomoci minimalizovat negativní dopady hlavních aktualizací a udržet vaše stránky konkurenceschopné ve vyhledávačích.

Core update

Pomáhám malým českým firmám získávat více zákazníků už přes 10 let.