Baidu

Baidu

Co je Baidu?

Baidu

Baidu je čínský internetový vyhledávač, založený v roce 2000. Je to přední vyhledávač používaný v Číně, srovnatelný s Googlem v ostatních částech světa. Baidu nabízí širokou škálu služeb, včetně vyhledávání na webu, obrázků, videí a map. Firma také poskytuje cloudové služby, umělou inteligenci a autonomní řízení.

Význam pro firmy a marketéry:

Pro firmy cílící na čínský trh je optimalizace pro Baidu klíčová. Jelikož Google a některé další populární vyhledávače jsou v Číně blokovány nebo omezeny, Baidu se stává primárním nástrojem pro vyhledávání informací online pro obyvatele Číny. Porozumění a aplikace SEO technik specifických pro Baidu může významně zvýšit viditelnost a návštěvnost webu na tomto obrovském trhu.

Tipy jak na Baidu:

  • Jazyk a lokalizace: Ujistěte se, že váš web je plně lokalizovaný do zjednodušené čínštiny. Baidu preferuje obsah vytvořený speciálně pro čínské publikum.
  • Technická optimalizace: Použijte Baidu Webmaster Tools pro analýzu a optimalizaci vašeho webu. Ujistěte se, že vaše stránky jsou rychle načítány i v Číně, což může vyžadovat použití čínských serverů nebo CDN služeb.
  • Backlinky: Budování kvalitních backlinků z čínských zdrojů je důležité pro zlepšení SEO na Baidu, stejně jako je tomu u Google.
  • Cenzura a regulační požadavky: Být obeznámený s pravidly cenzury a dalšími regulačními požadavky v Číně je nezbytné, aby váš obsah byl přijatelný a vyhovoval místním zákonům.

Kde najít více informací?

Pro důkladnější pochopení jak optimalizovat web pro Baidu, je vhodné se obrátit na zdroje, které se specializují na čínské internetové trhy, jako je Dragon Metrics nebo China Internet Watch. Tyto platformy poskytují aktualizované informace a průvodce, které mohou pomoci přizpůsobit vaše marketingové strategie pro efektivní působení na čínském trhu.

Baidu

Pomáhám malým českým firmám získávat více zákazníků už přes 10 let.